Colorado ranger

Colorado ranger on enemmänkin verilinja, kuin varsinainen rotu. Kaikki colorado rangerit polveutuvat kahdesta orista, Patchesista ja Maxista. Kyseiset orit löytyvät myös joistain appaloosien suvuista ja mikäli ainakin toinen ori löytyy suvusta, on appaloosa rekisteröitävissä myös colorado rangeriksi. Todennäköisyys tähän on tällä hetkellä 1/8.

Ei värirajoitteita, joskin tiikerinkirjava yleisin ja toivotuin väri. Säkäkorkeus vaihtelee 144cm ja 163cm välillä, suurin osa kuitenkin noin 152cm korkeita. Rakenne kuitenkin vaihtelee, sillä vielä nykyäänkin hyväksytään risteytykset appaloosien, quartereiden, englantilaisten täysiveristen, arabialaisten täysiveristen ja ara-appaloosien kanssa. Tuloksena haetaan kuitenkin hyvärakenteista käyttöhevosta. Yhteisiä piirteitä kaikilla colorado rangereilla on sopusuhtainen pää, tiivis runko, vahva takaosa, kova kavioaines sekä hyväasentoiset ja terveet jalat.

Lähteet: Hevosmaailma.net ja Colorado Ranger Horse Association

Rangerit virtuaalimaailmassa

Virtuaalimaailmassa colorado ranger on harvinainen ja vähän tunnettu rotu. Tunnetuin rangeri lienee Railway Point, jolla on ainakin toistaiseksi myös eniten jälkeläisiä. Varsinaisia kasvattajia ei löydy kuin pari, vaikka yksilöiden määrä onkin lisääntynyt mikä näkyy myös rekisterissä: aiempien parin rekisteröidyn hevosen sijaan rangereita on rekisteröity nyt kahtena peräkkäisenä vuonna (2013 & 2014) yli 40 kappaletta per vuosi.
Toki Deadwoodin perustaminen jo itsessään on lisännyt rangereiden kantaa, sillä Deadwoodin hevosia rekisteröitiin vuonna 2013 kokonaiset 31 ja vuonna 2014 on rekisteröity jo 27 hevosta. Deadwoodin kasvatteja näistä on puolestaan 23, joista 11 on rekisteröity vuonna 2013 ja 12 vuonna 2014.

Kasvatettavana colorado ranger on helppo, vaikka harvinainen rotu onkin. Kasvatusta auttaa huomattavasti se, että rotuun saa risteyttää myös muutamaa muuta rotua, jolloin suvut eivät mene niin nopeasti ristiin. Kuviakaan ei tarvitse lähteä etsimään vain farmeilta muiden kopioitavien puuttuessa, sillä rangereiden kuviksi kelpaavat hyvin myös appaloosien, quartereiden ja esimerkiksi ara-appaloosien kuvat hieman yhdistelmästä riippuen.
Värien ystäville colorado ranger on puolestaan ihanteellinen, kun kaikki värit ovat sallittuja ja niitä voi yhdistellä haluamallaan tavalla pistämällä vaikka kaikki mahdolliset väri- ja merkkivariaatiot yhdelle hevoselle. Tällaisia hevosia löytyy Deadwoodistakin muutama, esimerkkinä vaikka hopeanhiirakonpintaloosa (spotted blaket + tobiano) Flash Heart TST.

Ulkoasun kuvat © Delyth Angharad ja kati, koristekuvat © Bob Langrish
Deadwood on virtuaalitalli