Western valmennus

Yleistä

Valmennuspäivä 08.01.2014, VIP 06.01.2014
Valmentajina kati ja Veera
Valmennuspaikkana Deadwood Rangers
Kommentit tulevat osallistujien alle

Rajoitukset

Molempiin ryhmiin otetaan 5 ratsukkoa
Yhdeltä ratsastajalta max. 1 hevonen / ryhmä
Yksi hevonen voi osallistua vain toiseen ryhmään
Valmennus on kaikille avoin

Osallistuminen

Osallistumiset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen [email protected] otsikolla Valmennus 1. Osallistuvan hevosen sivuilta tulee löytyä pätkä luonnetta siitä, millainen hevonen on ratsastettaessa.

Osallistumismuoto
Ryhmä nro
Ratsastaja - <a href="http:// -alkuinen osoite">Ratsu</a> <br>

Ryhmät

Ryhmä 1 Western pleasure (5/5), valmentajana kati

Meow - Nevermind Narcissa
  Narski toimi tänään yleisesti omaan tapaansa hyvin. Askeleista löytyi oikea rytmi melkein heti ja lämmittelyjen jälkeen tamma alkoi kokoomaankin itseään oikein. Pääsimmekin keskittymään paremmin pienempiin yksityiskohtiin, kuten pään asentoon. Narski kulki pää hieman turhan koholla, joten saitte aloittaa tekemällä pieniä taivutuksia, jotka saivat tamman rentoutumaan enemmän niskasta ja kaulasta. Rentoutus toi kuitenkin mukanaan uuden ongelman: Narski alkoi rentoutua hieman turhankin hyvin, mitä seurasi vuorostaan pieni laiskuus. Saitkin varsinkin laukassa kannustaa Narskia eteenpäin, ennen kuin takajalat saatiin koottua takaisin alle. Jouduitkin alkuun hieman vääntämään, ennen kuin löysit tasapainon rentouden ja kunnolla kootun muodon välillä. Kun pääsitte Narskin kanssa yhteisymmärrykseen tavoitteesta, oli meno todella mukavaa katsottavaa. Päivän ohje onkin: rennosti, mutta energisesti. Sekä rentous että energisyys on tärkeää, eikä toista voi jättää pois ilman, että haluttu muoto tai askellus kärsii.

Odelie - Bojang Avon
  Avar oli hyvin pirteällä tuulella tänään ja alkuverryttelyt saitkin käyttää orin energian purkamiseen, ennen tehtävien aloittamista. Kun energiataso saatiin hieman laskettua, malttoi Avar keskittyä askellukseen hieman enemmän. Jouduit alkuun käyttämään hieman isompia apuja tahdin määräämiseksi. Ei sillä, että ettei Avar olisi yrittänyt, mutta ori yritti hieman liikaakin. Varsinkin käynnin tahti aiheutti ongelmia, kun sinä neuvoit tahtia, minkä Avar toisti myöhässä, ennakoiden ja korjaten. Tuloksena oli säheltävä, hädin tuskin nelitahtinen käynti. Orille kuitenkin toimi rauhoituksena ja tahdin löytymiseen se, että sinä jäit hetkeksi vain matkustamaan, ennen kuin jatkoit antaen avut vain korjatessa. Ravin työstäminen sujui ongelmitta käynnin jälkeen, mutta laukasta Avar innostui uudemman kerran heittelemään jalkojaan ja tepustamaan välillä jopa nelitahtista laukkaa. Tälläkin kertaa hetken matkustus sai orin taas kuuntelemaan apuja, joten päivän ohje: joskus vähemmän on enemmän. Aina lisäavut eivät auta, mutta hetken pidempi tauko voi saada avut paremmin läpi.

Break - Beautiful Jacob ox
  Jacob oli normaaliin tapaansa hieman hermostunut valmennuksen tunnelmasta. Vaikka olittekin saapuneet paikalle ajoissa, ei Jacob ollut ehtinyt vielä rauhoittua tarpeeksi, joten hyvinkin pitkälti puolet valmennuksesta meni hermostuneen lyhyen ravin rauhoitteluun. Kun ori alkoi rauhoittua ja kuunnella enemmän ratsastajaa, pystyttiin loppu aika käyttämään hyväksi. Kun Jacob osoitti rentoutumisen merkkejä, sain sinua ohjeistaa hieman jotta orille saatiin taattua palkkio rentoutumisesta. Ideaali muoto löytyi ennen pitkää ja kun sinä rauhoituit istunnan kanssa, alkoi myös askellajit muistuttaa haettua. Vaikeimman askellajin käynnin tahti löytyi yllättäen helpoimmin, laukkakaan ei aiheuttanut suurempia ongelmia, mutta ravi ei tuntunut toimivan. Ei niinkään tahdin, mutta askelten jännittyneisyyden kanssa. Ongelmana oli yksinkertaisesti molempien jännitys, sillä heti kun Jacob jännittyi vähänkin, jännityit myös sinä satulassa ja kakku oli valmis. Päivän ohje: muista rentoutua. Kun ratsastaja muistaa rentoutua, malttaa Jacobkin unohtaa suuremmat häsläykset ympäriltään ja askellus rauhoittuu haetunlaiseksi.

Aleksi - Valhalla
  Hali oli hieman varautuneella päällä. Tamman askellus oli hieman varovaisempaa ja sinä jäit hieman jarruttamaan istunnallasi vielä lisää, jolloin Halin askellus muuttui hyvin hitaaksi. Askelten tahti oli kyllä oikea ja askellajeissa oikea määrä askeleita. Vaikka muuten kaikki oli kohdallaan, liian hidas askellus voi kieliä jonkin vian piilottelusta, joten lähdimme ensin hakemaan rentoutta ja vauhtia. Laukassa saimmekin työstettyä Haliin lisää energiaa ja tahtia reippaammaksi, mutta sinä jännitit vieläkin hieman vastaan. Saittekin Halin kanssa tehdä molempia rentouttavia, helppoja harjoituksia muutaman pätkän. Sinäkin aloit lopulta pikkuhiljaa rentoutua, minkä ansiosta myös Hali pääsi rentoutumaan ja parantamaan tahtia sekä askelta. Päivän ohje: rentous ei koske pelkästään hevosta. Koska Hali on istunnalle herkkä, tulee istuntaan kiinnittää hieman enemmän huomiota. Kunhan vain ratsastaja rentoutuu, rentoutuu myös Hali ja tuloksena saadaan toivottu tahti ja askellus.

Mila - Dead's Witch-Hunt
  Vitsi oli tänään omaan tapaansa hyvällä päällä. Tamma kuunteli sinua ihan hyvin alusta asti, mutta oli myöskin menevällä päällä ja vaikka pysyikin hyvin käsissä, oli askellus turhankin energistä eikä selvää tahtia meinannut löytyä. Sinulla olikin vaikeuksia saada tamma kulkemaan rauhassa. Alun väännön ja käännön ja poppaskonstien jälkeenkin Vitsi heitteli jalkojaan aivan omassa tahdissa. Reippaamman laukan jälkeen tamma alkoi pikkuhiljaa malttaa keskittyä tasaiseen menoon ja pari pätkää puhdasta kolmitahtista laukkaakin saatiin nähdä. Laukan jälkeen myös muut askellajit alkoivat sujua tahdissa, kun Vitsi malttoi mielensä ja kuunteli ratsastajaa. Lopputuloksena oli kuitenkin puhdas, tasainen ja selvä askellus, mikä näytti mukavalta istua. Käynnin kanssa jouduit työstämään hieman enemmän, mutta pikkuhiljaa sekin alkoi sujumaan. Päivän ohje: maltti on valttia. Kunhan saat tamman malttamaan askelluksen kanssa, niin hyvä tulee.

Ryhmä 2 Western trail (5/5), valmentajana Veera

Info: Esteinä harjoiteltiin siltaa, puomeja, puomikujan läpiratsastusta ja porttia. Kokeneemmat ratsukot saivat harjoitella myös pressun alitusta ja puomikujan läpi peruutus.

Meow - Lonesome Special
  Mea ihmetteli ensin hetken päädyttyään vieraalle kentälle, mutta taisi sitten muistaa kilpailuaikansa ja alkoi kuunnella sinua. Kimo ylitti sillan kavahtamatta ja katsoi puomeilla jalkoihinsa tarkasti. Puomikujalla tamma oli vähän kankean oloinen, mutta hetken taivuttelun jälkeen tamma meni läpi hyvin kaikissa askellajeissa. Portti aukesi helposti, tosin tamma ei ollut kovin innoissaan sen sulkemisesta vaan jouduit jonkin verran käskemään tammaa ennen kuin sait portin kiinni. Mea vaikutti kokeneelle hevoselle joka tietää mitä tekee, ja sinä vaikutit tuntevan ratsusi sekä osaavan ohjata sitä sopivalla tavalla. Annoin teidän siirtyä kahteen hastavampaan tehtävään, joista ensimmäinen, puomikujan läpi peruutus, tuotti hieman vaikeuksia. Mea kolisteli aluksi puomeja kun et saanut sitä ymmärtämään miksi peruuttaessa yhtäkkiä pitäisikin taipua. Pian tamma kuitenkin hoksasi idean ja kaikki sujui hyvin. Lopuksi altitte vielä pressun, jota Mea ei kahinasta huolimatta kavahtanut lainkaan. Ohjeeksi teille, että harjoitelkaa taivutuksia ja tehkää lämmittely huolella, muuten työskentelynne on hyvää.

Arnika - Million Dollar Smile
  Millie toimi alusta alkaen hyvin, mitä nyt välillä vilkuili kentän vieressä tarhaavia hevosia. Ratsusi askellus meni välillä turhan kiireiseksi, mutta pysyi kuitenkin järkevyyden rajoissa. Aloititte sillalla, joka ylittyi yhtään hämmästelemättä, sen jälkeen ylitit Millien kanssa puomit ja tamma nosteli jalkojaan tarkkaavaisesti. Puomikujakin sujui hyvin, portilla sen sijaan nojauduit eteen jolloin pohkeesi osuivat hieman Millien kylkiin ja tämä luuli että pitää lähteä liikkeelle. Sama ongelma toistui muutaman kerran niin porttia avatessa kuin sulkiessakin, mutta saitte kuitenkin lopulta portin auki ja kiinni. Pyysin avaamaan ja sulkemaan portin uudelleen, ja nyt se sujui jo paljon paremmin. Siirryimme kanssanne puomikujan läpi peruuttamiseen, jossa Millie totteli sinua kuuliaisesti ja hyvin. Tämän jälkeen siirryttiin pressun alitukseen, Millie oli valmennuksen aikana katsellut pressua epäilevin ilmein. Yllätykseksemme tamma kuitenkin alitti pressun hyvin, mennen matalaksi kuin hiipivä kissa. Teille suosittelen porttien kanssa harjoittelemista ja erilaisiin outoihin juttuihin tutustumista.

Sofia W. - RWR Fires of Africa
  Rica pällisteli aluksi kentällä etenkin pressua, pian kokeneen oloinen tammasi kuitenkin rauhoittui. Sillalla Rica kopisteli kavioitaan äänekkäästi ja asteli yli kiltisti, puomeilla tamma oli tarkkaavainen ja meni varsin hyvin. Puomikujalla ratsusi vakutti vähän jännittyneelle kun tuuli kahisutti pressua, ja portille mennessä Rica meinasikin tehdä tenän koska se oli aivan pressun vieressä. Rica totteli sinua koko alkuvalmennuksen hyvin, mutta tässä vaiheessa se päätti että lähemmäs tuota pressua ei kyllä mennä. Sait kuitenkin jännittyneen tamman kuljemaan portille ja sen läpi melko hyvin. Toistitte portin muutaman kerran, jonka jälkeen tamma rentoutui hyvin ja siirryitte puomikujan läpi peruutukseen. Se meni turhankin hätiköiden ensimmäisellä yrittämällä, mutta jo toisella tamma meni rauhassa. Viimeisenä lähestyttiin pressua joka Ricaa pelotti, vaikkakaan nyt ei läheskään niin paljoa kuin aiemmin koska enää ei tuullut niin paljoa. Tamma uskaltautui pökkimään kahisevaa pressua turvallaan, joka oli jo riittävä saavutus teille. Neuvoksi teille on tutustua erilaisia ääniä pitäviin kapistuksiin.

Kiiu - Twilight v. Holmes
  Holmes oli alusta asti rauhassa, tosin vähän sen tarvitsi flirttailla kentän vieressä tarhanneille tammoille. Ori yritti selvästi miellyttää sinua ja totella parhaansa mukaan, joten se kopisteli sillan yli hienosti. Puomeilla ori sekosi kuitenkin askeleissa ja kompuroi, joten jouduitte menemään uudestaan. Toisella yrityksellä tämä sujuikin ja puomikujasta selvisitte helposti jo ensimmäisellä yrityksellä. Portilla oli pieniä ongelmia orin nostellessa päätään kun yritit kumartua, mutta lopulta ori jaksoi rauhassa odottaa ja pääsitte portista. Puomikujan läpi peruutukseen siirryttäessä oli pieniä ongelmia, kun ori oli sitä mieltä ettei tahtoisi peruuttaa lainkaan. Lopulta ori kuitenkin suostui, ja peruutti läpi vähän turhankin vauhdilla. Viimeisenä mentiin pressulle, jonka Holmes alitti reippaasti ja konstailematta. Teidän kannattaa harjoitella rauhassa seisomista ja peruuttamista. Holmes vaikutti todella mukavalle orille ja yhteistyönne oli hyvää.

Veera R. - Alegre's ZapZap
  Zappi vaikutti alusta asti vauhdikkaalle ratsulle joka kuitenkin kuuntelee ratsastajaansa. Sillan yli lähestulkoon juoksitte, joten jouduitte yrittämään uudelleen. Tällä kertaa sujuikin jo paremmin ja puomit menivät heti hyvin. Puomikujan läpiratsastus sujui ilmeisesti Zapin uskollisella tyylillä, eli vauhdilla kiemurrellen. Portti aiheuttikin ongelmia, sillä Zappi ei jaksanut seistä paikallaan vaan steppasi ja siirtyili jatkuvasti johonkin suuntaan. Ensimmäisellä yrityksellä jouduitkin jalkautumaan orin selästä, mutta jo toisellä yrityksellä Zappi oli hieman rauhallisemmin steppaamisesta huolimatta. Kolmannella kerralla ori viitsikin jo seistä hiljaa sen aikaa että sait portin auki ja kiinni. Peruutus puomikujan läpi oli kuin pikakelaus taaksepäin, mutta sujui siitä huolimatta. Viimeisellä esteellä, pressulla, Zappi ei ihmetellyt vaan sukelsi suoraa päätä alitse. Teille suosittelen harjoituksia jotka lisäävät kärsivällisyyttä.

Deadwood Rangers on virtuaalitalli ja jokainen hevonen on virtuaalihevonen.
Kaikki materiaali © Deadwood Rangers, ellei toisin mainita